במיוחד לשבועות: המדריך המלא להתאמת יין וגבינות

במיוחד לשבועות: המדריך המלא להתאמת יין וגבינות

עם בוא חג הקציר הכנו לכם מדריך למתחילים לשילוב המושלם בין היין שאם אוהבים לגבינות שונות.

  • שלבו יינות עם גבינות עוצמתיות באותה רמה:

כשרוצים לשלב גבינה עם טעמים עדינים כמו גרוייר למשל, חשוב לדעת לא להעמיס עליה עם יין עוצמתי ועשיר כמו קברנה סוביניון כי הוא יעפיל עליה לחלוטין, וניתן במקום זאת לבחור בפינו נואר נהדר שרק יחמיא לטעמים.

ככלל אצבע, יינות מהעולם החדש, או עם אחוז אלכוהול מעל ל14% יתאימו לגבינות עם טעמים עזים, ואילו מהעולם הישן או עם אחוז אלכוהולי יותר נמוך ניתן להתאים לגבינות עדינות יותר.

 

  • אדומים כבדים ילכו מעולה עם גבינות מיושנות:

ככל שגבינה מתיישנת יותר היא מאבדת מאחוז הנוזלים שלה ומקבלת טעמים עזים יותר, ובנוסף אחוז השומן הגבוה מתכתב נהדר עם חמיצות גבוהה וטאנינים דומיננטיים, כך שהם מאזנים זה את זה בהרמוניה נהדרת. 

  • אוהבים יינות קינוח? קחו גבינה פאנקית:

המתיקות שביינות כמו פורט, מוסקט וגוורצטרמינר בבציר מאוחר,  מאזנת נהדר את הפאנקיות שבגבינה והופכת אותה לקרמית ונהדרת, והארומה הייחודית של הגבינות מאזנת את המתיקות. לכן גם נהוג לשלב גבינות כמו ברי וקממבר עם ריבות ופירות. 

  • דעו את המפה:

יינות וגבינות מאותו אזור בדרך כלל ישתלבו נהדר ביחד, דוגמאות נהדרות הן סוביניון בלאן עם גבינת עזים מעמק הלואר, גרנאש ומנצ'גו מספרד.

 

  • לאוהבי המבעבעים מומלץ לגוון עם גבינות רכות:

במבעבעים בדרך כלל ישנה חמיצות גבוהה עם אפקט של ניקוי לחך, וזה מושלם עם יינות קרמיות כמו ברי ופרומז'ר.

 

כמה מהשילובים האהובים עלינו:

  1. סוביניון בלאן פירותי עם גבינות עזים ופטה, או גבינות עם שום ועשבי תיבול.
  2. שרדונה שיושן בחבית לצד גבינת צ'דר בוגרת וחמאתית.
  3. פינו גריז'יו עם גבינות איטלקיות כגון מוצרלה, נהדר גם עם פלטת ירקות בתנור.
  4. קיאנטי ישתלב לצד פקורינו ופרמג'אנו רג'יאנו.
  5. יינות מריוחה ישתלבו נהדר עם מנצ'גו כמהין.




מוצרים דומים