Clase Azul - כשעושים אומנות מטקילה

 Clase Azul - כשעושים אומנות מטקילה

 

קלאסה אזול היא מזקקה שהוקמה ב1997, מתוך רצון עמוק לחלוק עם העולם את הקסם שבתרבות המקסיקנית. המסורת, המורשת והאדמה היוו את ההשראה להתחיל את המסע המופלא הזה.

לא ניתן לדבר על קלאסה אזול מבלי להזכיר את הקראף האייקוני, שמהווה יצירה ייחודית של האמנים והאומנים המקסיקנים. ארתורו לומלי, המייסד של קלאסה אזול הסביר פעם שעל מנת שיוכלו להתחרות, היה עליהם להתבלט באיכות. הוא הסביר שהבין כי היה עליהם להיות ייחודיים להשגת יתרון תחרותי, ומכאן הגיעה ההשראה לציור בעבודת יד, ויצירת קראף שאינו נפוץ ובכך בולט מבין כל השאר. הוא גם רצה לשמור על ערך הקיימות שהיה לו חשוב כך שניתן יהיה להשתמש בבקבוק גם אחרי, או במילותיו " לתת למישהו את ההזדמנות גם ליהנות מטקילה איכותית, אבל גם להשתמש בבקבוק לאחר מכן", מתוך עקרון ה upcycling - שימוש חוזר וצמצום הזיהום והבזבוז המיותר. 

כשקלאסה אזול פרחה, לומלי שמר על מסירותו לקהילה. בנוסף לעיצוב האקולוגי, המותג שוקד על העסקת אומנים מקומיים המציירים על הקראפים בעבודה ידנית איכותית, תוך כדי שהוא מספק להם ארוחות ושירות טיפול בילדים. הוא טוען שהדברים היחידים שביכולתו לשנות נמצאים בסביבתו, ובעיניו הוא שותל את הזרעים למען עתיד טוב יותר ושינוי בחברה, במונחים של תשלום הוגן ופיתוח אפשרויות תעסוקה עבור האנשים. 

יש קסם מיוחד בטקילה המגיע מהצומח והחיבור לאדמה. כששותים כל משקה אחר, נגיד רום, קוניאק או וויסקי, בדרך כלל מחכים כחצי שנה-שנה לענב, לדגן או לקנה. במקרה של טקילה צריך לחכות בין 9 ל15 שנים לאגבה, מה שמייצר חיבור אמיתי ושורשי עם אמא אדמה.

טקילה אמיתית, על פי חוק, חייבת להיות מיוצרת אך ורק באזורים ייעודיים במקסיקו בהתאם לסטנדרטים קבועים. במילים פשוטות, הספיריט נקרא על שם של אזור מסוים בדיוק כמו קוניאק ושמפניה, והיצרנים מחויבים לדבוק בסט של מאפיינים המקיפים את האזור הגיאוגרפי הספיציפי כדי שהתפוקה שלהם תיחשב "טקילה". אך לא כל הטקילות נוצרות שוות, כפי שממחישים בקלאסה אזול, ובדיוק כמו שף בעולמות הקולינריה, בקלאסה אזול שמים דגש תוך הקפדה קנאית על חומרי הגלם האיכותיים ביותר, ומבלי לעגל פינות. 

הטקילות של קלאסה אזול מיוצרות מ100% אגאבה אורגנית של  Tequilana Weber Blue, הנקצרות ומבושלות בתנור לבנים במשך 72 שעות. לאחר מכן מוסיפים שמרים מותאמים אישית ליצירת פרופיל הטעמים הרצוי. 

קלאסה אזול רפוסדו

קלאסה אזול רפוסדו היא טקילה פרימיום שמסמלת את המסורת והתרבות המקסיקנית. היא מיוצרת מ100% אגאבה וובר כחולה שמתבשלת בתנורי אבן מסורתיים 72 שעות. לאחר שהיא מגיעה לטעמים העמוקים הרצויים היא מותססת, עוברת לזיקוק כפול, ולאחר מכן עוברת להתיישנות בת כ8 חודשים בחביות וויסקי אמירקאיות שנבחרו אחת אחת בקפידה. היישון בחביות מעניק לטקילה את טעמי אגוזי הלוז והוניל הייחודיים, כמו גם את הגימור החלק שלה. 

 

קלאסה אזול אנייחו

טקילה אולטרה פרימיום מבית קלאסה אזול, בבקבוק ייחודי כפי שניתן לצפות מהמזקקה המיוחדת הזו. במהדורה זו הציורים מהווים מחווה לתרבות המקומית, והיא ידועה גם בכינוי "מהדורת ילידי מזאווה".

היא מיוצרת מ100% אגבה וובר כחולה, ומגיעה בצבע ענברי עז כתוצאה מההתיישנות הממושכת בחביות עץ אלון אמירקאיות. לטקילה גוף שמנוני שנותן תחושה מלאה, עדינה ומאוזנת בחך, עם ארומות של וניל, קינמון, תפוחים ושקדים. בחך היא קרמלית, כתוצאה מבישול האגבה בתנורי האבן, עם טעמי חבית ווניל.  

 

טקילה קלאסה אזול אולטרה

היהלום שבכתר מבין הפורטפוליו המכובד של קלאסה אזול, היצרנים האגדיים שמתמחים בטקילה מעודנת המיועדת לאספנים בלעדיים ברחבי העולם. 

משדות האגבה ועד הבקבוק, מדובר במסע של כמעט 14 שנים, כך שהטקילה מיושנת כ5 שנים תחילה בחביות וויסקי אמירקאיות, ולאחר מכן בחביות שרי ספרדי. 

לטקילה צבע ענברי כהה ועמוק, עם ניצוצות נחושתיים. היא בעלת גוף מלא וארומות של שרי, שזיפי מיובשים, דובדבנים, מייפל ואגוזי לוז.

בחך טעמי שזיפים מיובשים, קינמון, קרם קרמל, וניל וג'ינג'ר. 

הבקבוק עצמו מעוטר בפלטינה, כסף וזהב 24 קראט, כשהעיטור והצביעה מבוצעים בעבודת יד חופשית לחלוטין ע"י אומנים שנבחרו בקפידה והוכשרו לכך.