סנן לפי
בורבון
בורבון, הויסקי האמריקאי האיקוני, הוא משקה בעל טעם מובחן ומזוהה במיוחד. בורבון תמיד יזוקק מתערובת דגנים של מעל 51% תירס ויתיישן בחביות עץ אלון חדשות, ובסיס זה מבטיח את טעמו המתקתק עם השפעת החבית הבולטת.
למרות הבסיס המשותף, גיוון בפרמטרים האחרים מביא למרחב של אפשרויות ותתי-סגנונות. בתמהיל הדגנים הנותרים, המורכב לרוב מכמויות שונות של שיפון, חיטה או שעורה, ניתן להעשיר את הבורבון בטעמים שונים. למשל הוספת כמות גדולה של שיפון תקנה לבורבון טעמי תבלינים בולטים, בעוד כמות גדולה של חיטה הופכת את הבורבון למתקתק ועדין יותר. בנוסף נעשה שימוש במגוון זני שמרים שונים לתסיסה היכולים ליצור בבורבון טעמי פירות שונים, ואפילו מיקום החבית במחסן היישון משפיע באופן ניכר על התפתחות הבורבון המתיישן (בשל הבדלי טמפרטורה ואוורור).
-
וויסקי איגל רייר 10 שנים750ml / 45%
-
מיקטר'ס סאוור מאש700ml / 43%
-
מיקטר'ס סטרייט ברבן700ml / 45.7%
-
ג'ק דניאלס סינגל בארל700ml / 45%
-
פור רוזס (ארבע הורדים) - Four Roses700ml / 40%
-
ויסקי בונדוקס 11 שנים חוזק חבית750ml / 63.5%
-
וויסקי באפלו טרייס בורבון700ml / 40%
-
אבן וויליאמס - Evan Williams Single Barrel750ml / 43.3%