מתכון ליין חם של כריסמס - גלו ווין Glühwein

שווקי חג המולד לא יהיו אותו הדבר ללא הריח המשכר של היין החם המתובל. הארומה של הקינמון, הציפורן, האניס והתפוזים מחזירה אותנו לחופשות מושלגות ולאווירה חגיגית.
אז הכנו עבורכם מתכון קליל ומהיר להכנת יין מתובל, עם המלצות ודגשים לחורף חמים במיוחד.
איזה יין לבחור?
הרבה חושבים שכל יין אדום יתאים להכנת יין חם, ואמנם הם לא טועים, אך ישנם יינות שיתאימו יותר מאחרים. למשל, יינות זינפנדל הם מאוד עשירים, בעלי טעם פירותי וריבתי עז לצד תיבול שהולך נהדר ביין מתובל. אפשר גם ללכת על מלבק עוצמתי, יינות פירותיים מעמק הרון או מרלו. כלל שחשוב לזכור בהכנת mulled wine - לכו על יין שהייתם שותים בזכות עצמו, כי טעמי היין אמורים להוסיף לתוצר הסופי ולא לגרוע, והתרחקו מיינות לא מאוזנים עם טאנינים מאוד מורגשים או מיינות קלילים מידי.
איזה תבלינים?
יש מספר מתכונים אבל בכולם אפשר למצוא תבלינים חורפיים כמו קינמון, הל, מוסקט, ציפורן ואניס. אם יש תבלין כלשהו שאתם פחות מתחברים אליו אפשר לוותר עליו כמובן אבל תשתדלו לטעום ולדאוג שהיין החם שלכם יישאר מאוזן בטעמים.
אפשר להוסיף פירות?
זה ממש לא חובה, אבל כן מאוד יכול להקפיץ את התוצאה הסופית. אנחנו אוהבים להוסיף פירות מיובשים כהים שיוסיפו לטעם הריבתי והפירותי של המשקה. בנוסף, הוספת תפוזים מוסיפה חמיצות ומתיקות ארומטית נהדרת.
תמתיקו לפי הטעם
אנחנו מאוד ממליצים להשתמש בסירופ מייפל טהור כי יש לו טעמים שיחמיאו לפרופיל החורפי והחמים, אבל אפשר כמובן להחליף בדבש, סילאן, אפילו סיידר תפוחים או פשוט סוכר. לא היינו מוותרים על המתקה לחלוטין כי כשאלכוהול מתחמם הטעמים שלו יכולים להיות יותר "קשוחים". במתכון הזה מקבלים יין במתיקות עדינה ולא משתלטת.
תהיו סבלניים
אל תנסו לקצר את הזמנים ע"י העלאת הטמפרטורה. יין הוא עדין, ואם מחממים אותו בטמפרטורה גבוהה מידי או לזמן ארוך מידי נקבל משקה לא מאוזן ואולי אף עם טעמי לוואי לא רצויים.
תוסיפו משקה חריף יותר
ברנדי, פורט ואפילו טריפל סק יכולים לשדרג יין מתובל בצורה מופלאה. תרגישו חופשי להשתמש במה שיש לכם בבית, אך קחו בחשבון אם המשקה שאתם מוסיפים הוא מתוק והפחיתו מכמות הסוכר.
מצרכים:
6-8 כוסות
מצרכי בסיס
2 תפוזים גדולים
בקבוק יין אדום
½ כוס מייפל/דבש/סוכר (חום או לבן)
2-3 מקלות קינמון
6 מסמרי ציפורן שלמים
2 כוכבי אניס
חצי כפית אגוז מוסקט
2 תרמילי הל כתושים מעט
1 כוס ברנדי
מצרכי רשות (אופציונלי)
חצי כוס פירות מיובשים (חמוציות, צימוקים, שזיפים, תות…)
פלפל אנגלי שלם
1 כוס ליקר תפוזים
חצי כוס פורט
מקל וניל/ כפית תמצית וניל איכותית
להגשה (גרניש)
פלחי תפוזים טריים/מיובשים
כוכבי אניס
מקלות קינמון
פירות יער טריים
אופן הכנה:
- בעזרת קולפן, קולפים תפוז אחד וסוחטים אותו, ואת השני חותכים לפרוסות בצורת עיגול.
- מניחים את הפרוסות בתחתית סיר בינוני, ומוסיפים את הקליפה והמיץ שסחטנו.
- מוסיפים את היין, הברנדי (או פורט/ליקר תפוזים), והממתיק שבחרנו ונערבב קלות. מוסיפים את התבלינים בשלמותם, ואם משתמשים בפירות מיובשים ווניל מוסיפים גם אותם.
- מחממים את המשקה על אש בינונית למשך 5 דקות. ניזהר לא להגיע לבעבוע על מנת לא לאדות את האלכוהול. אם מתחילים לראות בועות מנמיכים את האש.
- בזהירות רבה נטעם ונוסיף ממתיק לפי הטעם. אם מעוניינים בטעם יותר מתובל נמשיך לחמם את היין עם התבלינים למשך 5 עד 10 דקות נוספות.
- נסנן את היין המתובל ונגיש חם בכוס עם פירות יער בתחתית, מקל קינמון, כוכב אניס ופלח תפוז.
לחיים!