אזור היין החשוב ביותר של ספרד נמצא בצפון המדינה ומיוצרים בו בעיקר יינות אדומים. בדרכם לפסגת היין העולמית, נהנו יינות ריוחה בעיקר ממשברים שפקדו את שכניהם הצרפתים בבורדו. במהלך המאה ה-19 סבלו הגפנים בבורדו מפגיעות של מזיקים כמו פטריית הקימחון ומאוחר יותר כנימת הפילוקסרה. סוחרי היין הצרפתיים נאלצו להתגבר על המחסור שנותר וחצו את הרי הפירנאים בדרכם לריוחה. בסיוע הידע והציוד שהביאו איתם הצרפתים חוו יינות ריוחה קפיצת מדרגה איכותית משמעותית, והקשר הסגנוני בין ריוחה לבורדו נותר איתן עד לעצם היום הזה. זן הענבים הריוחני המרכזי של ריוחה הוא טמפרניו והיינות מסווגים על-פי קריטריונים שמתייחסים למשך הבגרתם: קריאנזה, רזרבה וגראן-רזרבה.
טונדוניה רזרבה - Tondonia Reserva
תיאור
Tondonia Reserva - טונדוניה רזרבה זה יין עם בציר מיוחד מאוד הפותח הרבה טעמי פרי אדום, מעט וניל, אדמתיות קלה ואיזון מרשים על החך, עם סיום שמרגיש מעט טאני. ולמרות זאת לא מרגיש ככה. כל הכמות של הגרנד רזרבה הלכה לכאן - לא יוצר גראנד רזרבה בשנה הזו. שנית, סלקציה גדולה של הפרי הכניסה למיכלים רק פרי בשל ובריא. התוצאה נהדרת. קלאסיקה מתמשכת, אחת הסימפוניות שחייבות להיות בסיפריית טעמים של כל חובב יין
דון רפאל לופז דה הראדיה היה הראשון לייסד יקב בעיירה הארו, כיום מרכז המסחר של אזור ריוחה אלטה. הוא היה השלישי בסך הכל לפתוח יקב באזור כולו, שנחשב כיום לאיכותי והיוקרתי בכל ריוחה. אזור ריוחה עלה לגדולה באמצע המאה ה-18, כאשר ייננים צרפתיים נדדו דרומה כדי לחפש עבודה, אחרי שמחלת הפילוקסרה השמידה את תעשיית היין בבורדו. שנים אחר כך הכנימה הקטלנית תגיע גם להנה, אבל הידע והניסיון כבר נשארו לעד. דון רפאל עצמו למד ייננות בצרפת, ודי מהר החל היקב הצעיר שלו להתבלט ולצבור מוניטין בספרד ומחוצה לה. כיום המצב לא שונה בהרבה. במונחים של חשיבות היסטורית ושמירה על המסורת, היקב היחידי שמראה את אותה מחוייבות למצויינות של העולם הישן.
פרטים נוספים
- תכולה (מ"ל) 750
- זן - יינות בלנד אדום
- מדינה ספרד
- אזור ריוחה
סטייל
אופי
-
אלון
, וניל, טבק, חביות עץ -
שזיף
, אוכמניות, קסיס, פירות שחורים -
דובדבן
, פטל, פרי אדום, פירות אדומים -
עור
, אדמתי, עשן, אדמתי/מינרלי