אזור היין החשוב ביותר של ספרד נמצא בצפון המדינה ומיוצרים בו בעיקר יינות אדומים. בדרכם לפסגת היין העולמית, נהנו יינות ריוחה בעיקר ממשברים שפקדו את שכניהם הצרפתים בבורדו. במהלך המאה ה-19 סבלו הגפנים בבורדו מפגיעות של מזיקים כמו פטריית הקימחון ומאוחר יותר כנימת הפילוקסרה. סוחרי היין הצרפתיים נאלצו להתגבר על המחסור שנותר וחצו את הרי הפירנאים בדרכם לריוחה. בסיוע הידע והציוד שהביאו איתם הצרפתים חוו יינות ריוחה קפיצת מדרגה איכותית משמעותית, והקשר הסגנוני בין ריוחה לבורדו נותר איתן עד לעצם היום הזה. זן הענבים הריוחני המרכזי של ריוחה הוא טמפרניו והיינות מסווגים על-פי קריטריונים שמתייחסים למשך הבגרתם: קריאנזה, רזרבה וגראן-רזרבה.
אלון ,
וניל ,
טבק ,
חביות עץ