יקב שאטו גולן
יין המופק מזני ענבים אדומים, צבע הנוזל הקיים בענב שקוף והיין מקבל את צבעו מהשריית הנוזל עם קליפות הענבים – משך ההשרייה וסוג הענב משפיע על צבעו של היין. תהליך ייצור יין אדום הוא הפרדת הענבים מהאשכול וריסוקם, השרייה במיכלי תסיסה של התירוש עם הקליפות בתוספת שמרים המפרקים את הסוכר הטבעי לאלכוהול ו2CO, לאחר סיום התסיסה נעשית הסחיטה ומתקבל יין אדום אותו ניתן ליישן בחביות עץ אלון ,בזמן יישון זה היין מקבל טעמים ורבדים נוספים מהעץ ומהחימצון האיטי ולרוב עובר תסיסה נוספת "מלולקטית" שמרככת את החמיצות ה"ירקרקה" ומעשירה את מרקם היין. לאחר היישון היין עובר תהליכי סינון, הצללה וייצוב ומבוקבק. זמן ההתיישנות בבקבוק משפיע גם הוא על ההנאה מהיין - ניתן להעריך את הזמן המתאים לצריכת כל יין – "חלון השתיה" . מומלץ לפתוח יינות אדומים לפחות חצי שעה לפני שצורכים אותם מאחר והחשיפה לחמצן מרככת את היין ומגלה ניחוחות ורבדים נוספים. יינות משובחים הם אלה המעבירים בחוויית השתייה איזון בין הטעמים, הניחוחות, רמת האלכוהול, המרקם והסיומת תוך הפגנת מורכבות ועניין. לחיים !