יין טבעי זה מגיע משלוש חלקות הממוקמות בגרמנון בעיירה מונטבריסון סור-לז: שתי חלקות בגובה 300 מטר בעלות אדמה גירית, והשלישית במדרון הדרומי החולי יותר. הגפנים של גרנאש בוגר זה ניטעו לפני 50 עד 70 שנה, ומאז ועד היום היין יוצר בשיטה ביו דינמית. יין טבעי זה מיוצר על ידי מישל אוברי-לורן, בציר ידני וסלקטיבי, תסיסה טבעית על השמרים במכלי בטון ולאחר מכן יושן במשך 12 חודשים בחביות. מומלץ לפתוח את הבקבוק כשעה לפני על מנת ליהנות ממנו היום, אך הוא ניתן ליישון של עוד עשור לפחות.
אם האקלים הקריר של הרון הצפוני מתאים ליינות סירה זניים, אז השמש הים-תיכונית הקופחת של דרום עמק הרון מזמנת בעיקר יינות בלנד מלאים ועסיסיים. הזן הדומיננטי הוא גרנאש, כאשר אליו חוברים זנים כמו קריניאן, סאנסו ומורבדר להשלמת הבלנד. תת-האזור המוכר ביותר של עמק הרון הדרומי הוא ללא ספק שאטונף-דו-פאפ, אזור היין המוכרז הראשון של צרפת, אם כי בשנים האחרונות אזורים כמו ג'ידונדאס ו-ואקייראס נהנים מפופולריות הולכת וגדלה.
· זן ענבים אדום שנהנה היום מפריחה באזורי-יין רבים ברחבי העולם, אשר אופיו נע בין פרי אדום עשיר, פרחוניות, עשבי תבלין ומתיקות סוכרייתית. שאטונף-דו-פאפ ופריוראט הם שני אזורי יין בהם חשיבותו של הזן גבוהה במיוחד, אם כי בשנים האחרונות ניתן לאתר יינות גרנאש מרתקים גם בקליפורניה, אוסטרליה וברכס הרי הגרדוס הסמוך למדריד, שם מופקים בהצלחה יינות גרנאש קלי-גוף, בהירים ומבושמים.