Duval Leroy Brut השמפניה היחידה ברשימת 100 היינות הכי טובים לשנת 2008 של מגזין "Wine Spectator" ברוט חצי יבש עם ניחוח חזק של דבש והדרים שפשוט נמס בתוך הפה בתוספת בועות קטנטנות שמדגדגות את קצה הלשון ומשאירות אותך עם פה שרק משתוקק לעוד לגימה. דובל-לירוי הצרפתים מציגים את הסטנדרט שלהם לשמפניה ברוט.
היקב הותיק (1859), שקיבל את סמל הלבבות שלו מאז חתונתם של ילדיהם של משפחות האצולה הצרפתית שהקימו את היקב:משפחת דובל ומשפחת לירוי , מתמחה בשמפניות מאז יומו הראשון . היקב עובד על טהרת השמפניה וידוע בכל רחבי העולם בזכות סדרת השמפניה שלו.
כאשר דום פריניו גילה במקרה במאה ה-17 את השיטה להפקת שמפניה, הוא בטח לא חלם על כך שמאות שנים מאוחר יותר שמפיין יהיה אזור היין שבו מיוצרים היינות המבעבעים הנחשקים והמפורסמים ביותר בעולם. השיטה המורכבת והמיוחדת להפקת שמפניה, שלימים זכתה לשם השיטה המסורתית, אמנם מיושמת היום באזורי יין אחרים רבים, אך יינות שמפיין ממשיכים למהוות השראה ליצירה איכותית ואלגנטית.
זן הענבים הנפוץ והמפורסם ביותר בעולם מזוהה יותר מכל עם יינות הגדה השמאלית של בורדו אך מציג תוצאות מצוינות גם באזורי-יין שנמנים על העולם החדש. כאשר הם במיטבם, יינות שמופקים מקברנה סוביניון הם בעלי פוטנציאל יישון ממושך ומתאפיינים בטעמי פירות .יער כהים, קרם דה קאסיס, טבק ועשבי תבלין ירוקים