מארז להכנת ריזוטו צלפים לימוני לצד יין מרשה
תיאור
מארז מושלם לט"ו באב!
מארז מיוחד להכנת ארוחת ערב רומנטית עם יין מותאם!
המארז מכיל:
500 גרם ריזוטו קרנארולי
גבינת פרמז'אנו רג'יאנו
צלפים איכותיים במלח של חברת PONTI
יין שנין בלאן של יקב מרשה
מתכון להכנה:
2 מנות, כ40 דקות הכנה, דרגת קושי: בינוני.
מרכיבים:
200 גרם ריזוטו קרנארולי
1.25 ליטר (5 כוסות) ציר ירקות חם
לימון שלם
2 גבעולי למון גראס
3 גבעולי טימין לימוני
12-18 צלפים
30 גרם גבינת פרמז'אנו רג'יאנו איכותית מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה:
- משרים את הצלפים במים פושרים כ20 דק, מחליפים את הנוזלים ומשרים ל20 דק נוספות ע"מ להיפטר מהמליחות. מסננים היטב.
- דופקים על גבעול הלמון גראס עם עלי ע"מ שייפתח, ובאמצעות סכין מוציאים את החלק הלבן מתוך הגבעול (חלק המפריש מרירות בבישול). קוצצים את הלמון גראס והצלפים דק דק.
- במחבת קטנה, מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את הטימין. כשהשמן חם מוסיפים את הצלפים והלמון גראס הקצוץ, עד שהצלפים משחימים מעט. מניחים בצד.
- קלפו לימון בעזרת קולפן, וחתכו כ10-15 רצועות דקות מהקליפה באמצעות סכין, וסחטו את המיץ.
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים את הריזוטו, מערבבים באמצעות כף עץ במשך כדקה על אש בינונית.
- הוסיפו כוס/ מצקת מהציר, וכשהציר מתחמם הוסיפו כשני שליש ממיץ הלימון, והמשיכו לערבב לאידוי הנוזלים.
- ממשיכים להוסיף מהציר לאט לאט לפי הצורך, ומחכים שכל הנוזלים ייתאדו לחלוטין בין הוספה להוספה. כחצי דקה לפני שהריזוטו מתבשל לדרגת אל-דנטה, מורידים מהאש, מוסיפים את שאר מיץ הלימון, את הצלפים והלמון גראס, מלח לפי הטעם, פרמז'ן וכף שמן זית. מערבבים היטב, עד לקבלת ריזוטו קרמי.
- מגישים מקושט בגבעולי טימין, פלפל שחור גרוס וצלפים, לצד כוס שנין בלאן או שרדונה בעל גוף מלא.
פרטים נוספים
Regular Price
179 ₪
Special Price
154 ₪