מארז להכנת ריזוטו צלפים לימוני לצד יין מרשה

תיאור

מארז מושלם לט"ו באב!

מארז מיוחד להכנת ארוחת ערב רומנטית עם יין מותאם!

המארז מכיל: 

500 גרם ריזוטו קרנארולי

גבינת פרמז'אנו רג'יאנו

צלפים איכותיים במלח של חברת PONTI

יין שנין בלאן של יקב מרשה 

 

מתכון להכנה:

2 מנות, כ40 דקות הכנה, דרגת קושי: בינוני.

מרכיבים:

200 גרם ריזוטו קרנארולי

1.25 ליטר (5 כוסות) ציר ירקות חם

לימון שלם

2 גבעולי למון גראס

3 גבעולי טימין לימוני

12-18 צלפים

30 גרם גבינת פרמז'אנו רג'יאנו איכותית מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • משרים את הצלפים במים פושרים כ20 דק, מחליפים את הנוזלים ומשרים ל20 דק נוספות ע"מ להיפטר מהמליחות. מסננים היטב.
  • דופקים על גבעול הלמון גראס עם עלי ע"מ שייפתח, ובאמצעות סכין מוציאים את החלק הלבן מתוך הגבעול (חלק המפריש מרירות בבישול). קוצצים את הלמון גראס והצלפים דק דק.
  • במחבת קטנה, מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את הטימין. כשהשמן חם מוסיפים את הצלפים והלמון גראס הקצוץ, עד שהצלפים משחימים מעט. מניחים בצד.
  • קלפו לימון בעזרת קולפן, וחתכו כ10-15 רצועות דקות מהקליפה באמצעות סכין, וסחטו את המיץ.
  • במחבת גדולה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים את הריזוטו, מערבבים באמצעות כף עץ במשך כדקה על אש בינונית.
  • הוסיפו כוס/ מצקת מהציר, וכשהציר מתחמם הוסיפו כשני שליש ממיץ הלימון, והמשיכו לערבב לאידוי הנוזלים.
  • ממשיכים להוסיף מהציר לאט לאט לפי הצורך, ומחכים שכל הנוזלים ייתאדו לחלוטין בין הוספה להוספה. כחצי דקה לפני שהריזוטו מתבשל לדרגת אל-דנטה, מורידים מהאש, מוסיפים את שאר מיץ הלימון, את הצלפים והלמון גראס, מלח לפי הטעם, פרמז'ן וכף שמן זית. מערבבים היטב, עד לקבלת ריזוטו קרמי.
  • מגישים מקושט בגבעולי טימין, פלפל שחור גרוס וצלפים, לצד כוס שנין בלאן או שרדונה בעל גוף מלא.

 

קרא עוד >

פרטים נוספים

Regular Price 179 ₪ Special Price 154 ₪
  • איסוף מהסניפים: ללא עלות נוספת
  • משלוחים מצפון ועד דרום (קו החוף): ₪ 35
  • משלוח חינם בקניה מעל ₪ 500