מישל אוטרן נחשב ליצרן חדש יחסית בסצנת הייצור של עמק הלואר, אך למרות זאת הוא הצליח לעצמו שם ותדמית. הענבים ביין זה נבצרו בבציר ידני והותססו עם שמרים מקומיים במיכלי ניורסטה ולאחר מכן הועברו ליישון בחביו. ליין ארומה וטעמים מינרליים ופירותיים, עם פירות עץ בחזית והדרים. יים נקי ובתולי עם פוטינציאל יישון, אך מדהים ללגימה גם היום!
עמק הלואר, ששואב את שמו מהמפורסם שבנהרות צרפת, הוא אחד מאזורי היין הפוריים והמגוונים של צרפת. יינות הסוביניון בלאן של סאנסר ופואי-פומה, שמגיעים מצידו המזרחי של העמק, כבר הפכו לשם דבר ברחבי העולם, אך בלואר שוקקים אזורי יין נוספים רבים כמו מוסקאדה, וובריי וסאבנייה. יינות הלואר האדומים, שמיוצרים מזן קברנה פרנק באזורים כמו שינון ובורגיי מציעים כמה מהיינות המשתלמים והעדינים ביותר בצרפת.
זן ענבים ורסטילי ומוחצן שרווח ביינות הלבנים של עמק הלואר, שם ניתן למצוא אותו במגוון סגנונות וברמות שונות של מתיקות. מלבד צרפת, שנין בלאן הוא זן הענבים הלבן בחשוב ביותר של תעשיית היין הדרום-אפריקאית, בעוד בשנים האחרונות חשיבותו עולה גם בקליפורניה ואף בישראל. הזן מתאפיין בארומות וטעמים מובחנים של תפוח ויערת דבש.