חביות עץ
ויסקי לגבולין 12 שנה
מותג: לגבולין
700ml
/
56.8%
תיאור
Legavulin 12 - הוא חלק ממהדורה מיוחדת של שנת 2015 שהוציאה דיאג'יו המגיעה בחוזק חבית של 56.8%.
זהו ויסקי צעיר יחסית לאחיו הפופולרי והמוכר בן ה 16, ושונה ממנו בפרופיל הטעמים, וגם בפרופיל החביות בו יושן. הוויסקי יושן בחביות ברבן לשעבר בלבד ללא שימוש בחביות שרי. לגבולין 12 הוא שילוב מנצח של טעמים חזקים, ובולטות בו ארומות של עשן ובשר צלוי על הגריל.
הפה גם כן מכיל שילוב נהדר של עשן, בשר צלוי, ומתיקות שמאזנת את הטעמים.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן לגבולין
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור איילה
- גיל 12
- סוג חבית עץ אלון אמריקאי
סטייל
Regular Price
550 ₪
Special Price
499 ₪
אופי
-
-
פרי הדר
-
פרי עץ
-
מעושן
יכול לעניין אותך גם
לגבולין - Lagavulin
מוצרים נוספים מלגבולין
לכל המוצרים >
וויסקי לגבולין הוא מותג סקוטי הידוע ומוכר היטב לחובבי סינגל מאלט סקוטי. לגבולין משמש כמרכיב עיקרי בבלנדים של ג'וני ווקר, כך שלמעשה רק כ- 25% מהתוצרת נמכרת כסינגל מאלט בעוד שכל השאר הולך לבלנד. לגבולין 16הינו לא רק ספינת הדגל של מזקקת לגבולין, אלא מייצג של האי איילה כולו בסדרת ה-Classic Malts של תאגיד דיאג׳ו שבבעלותו המזקקה. המזקקה שוכנת בצידו הדרומי של האי איילה, בסמוך לארדבג ולאפרוייג השכנות.
איילה - Islay
מוצרים נוספים מאיילה
לכל המוצרים >
"האי המפורסם איילה נחשב לאיזור ויסקי בפני עצמו, על אף גודלו הצנוע. הסיבה לכך היא האופי המעושן שכל-כך מייחד את מרבית הויסקים המזוקקים על האי. מזקקות הויסקי על האי הן מהוותיקות ביותר בסקוטלנד, ויש להן קהל מעריצים אדוק במיוחד ברחבי העולם.
מקור הטעם המעושן בויסקי הוא באדמת הכבול המשמשת על ידי שרפתה לייבוש השעורה המונבטת. הכבול הוא שאריות של צמחיה שמתה ונקברה באדמה, והחלה בתהליך הפירוק שלה. הכבול מהווה חומר בערה מקומי, שמעלה עשן סמיך וריחני בעת שרפתו. העשן נספג בגרעיני השעורה המתייבשים מעליו, ומהם עובר אל השיכר וממנו בזיקוק גם לויסקי.
הכבול המצוי באי איילה הינו בעל מאפיינים יחודיים, בשל סוגי הצמחיה המקומית והקרבה לים, וטעם העשן שלו שונה משל כבול מלב היבשה. טעם זה מורגש במיוחד בויסקי של לאפרוייג למשל, המתאפיין בטעמי עשן חזקים, יוד, תרופתיות ומליחות."