חביות עץ
ויסקי לגבולין דיסטילרס אדישן
מותג: לגבולין
700ml
/
43%
תיאור
Lagavulin Distiller's Edition - הינו גירסה מיוחדת של לגבולין 16 שנה האגדי. לאחר היישון הרגיל, הויסקי עובר פיניש בחביות שרי מסוג פדרו חימנז מתוק ופירותי. התוצאה היא איזון של העשן המוכר והאהוב בפירות אדומים ומתוקים, שמוסיפים מורכבות וגיוון ללגבולין 16 שנה.
הויסקי יוצא פעם בשנה, ומצויינת עליו שנת הזיקוק של הויסקי במקום גילו. האצווה הנוכחית זוקקה בשנת 1998.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן לגבולין
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור איילה
- סוג חבית שרי פיניש
סטייל
Regular Price
550 ₪
Special Price
519 ₪
אופי
-
-
פירות שחורים
-
פירות אדומים
-
מעושן
יכול לעניין אותך גם
לגבולין - Lagavulin
מוצרים נוספים מלגבולין
לכל המוצרים >
וויסקי לגבולין הוא מותג סקוטי הידוע ומוכר היטב לחובבי סינגל מאלט סקוטי. לגבולין משמש כמרכיב עיקרי בבלנדים של ג'וני ווקר, כך שלמעשה רק כ- 25% מהתוצרת נמכרת כסינגל מאלט בעוד שכל השאר הולך לבלנד. לגבולין 16הינו לא רק ספינת הדגל של מזקקת לגבולין, אלא מייצג של האי איילה כולו בסדרת ה-Classic Malts של תאגיד דיאג׳ו שבבעלותו המזקקה. המזקקה שוכנת בצידו הדרומי של האי איילה, בסמוך לארדבג ולאפרוייג השכנות.
איילה - Islay
מוצרים נוספים מאיילה
לכל המוצרים >
"האי המפורסם איילה נחשב לאיזור ויסקי בפני עצמו, על אף גודלו הצנוע. הסיבה לכך היא האופי המעושן שכל-כך מייחד את מרבית הויסקים המזוקקים על האי. מזקקות הויסקי על האי הן מהוותיקות ביותר בסקוטלנד, ויש להן קהל מעריצים אדוק במיוחד ברחבי העולם.
מקור הטעם המעושן בויסקי הוא באדמת הכבול המשמשת על ידי שרפתה לייבוש השעורה המונבטת. הכבול הוא שאריות של צמחיה שמתה ונקברה באדמה, והחלה בתהליך הפירוק שלה. הכבול מהווה חומר בערה מקומי, שמעלה עשן סמיך וריחני בעת שרפתו. העשן נספג בגרעיני השעורה המתייבשים מעליו, ומהם עובר אל השיכר וממנו בזיקוק גם לויסקי.
הכבול המצוי באי איילה הינו בעל מאפיינים יחודיים, בשל סוגי הצמחיה המקומית והקרבה לים, וטעם העשן שלו שונה משל כבול מלב היבשה. טעם זה מורגש במיוחד בויסקי של לאפרוייג למשל, המתאפיין בטעמי עשן חזקים, יוד, תרופתיות ומליחות."