שמפניה דום פריניון
750ml
/
12.5%
תיאור
Dom Pérignon
בציר 2015 היה חם ויבש יחסית, והוליד שמפניה בעלת נוכחות, בשלות ואופי רחב יותר מהרגיל.
הבלנד הקלאסי של שרדונה ופינו נואר יוצר כאן איזון בין עושר לפוקוס, עם יישון ממושך על השמרים שמעניק עומק ומרקם קרמי, מבלי לוותר על רעננות.
בכוס נפתחים ניחוחות של תפוח צהוב, אגס בשל, שקדים קלויים, בריוש ונגיעה עדינה של הדרים מסוכרים. בפה היא מרוכזת אך מדויקת, עם בועות עדינות, חומציות מאוזנת וסיומת ארוכה, יבשה ואלגנטית.
זהו דום פריניון בעל אופי בוגר ופתוח יותר כבר בשלב מוקדם, אך עם פוטנציאל התיישנות משמעותי — שמפניה שמרגישה חגיגית, אך גם עמוקה ואינטלקטואלית.
פרטים נוספים
- תכולה (מ"ל) 750
- מדינה צרפת
- אזור שמפיין
- שנת ייצור 2015
סטייל
1,100 ₪
שמפיין - Champagne
מוצרים נוספים משמפיין
לכל המוצרים >
כאשר דום פריניו גילה במקרה במאה ה-17 את השיטה להפקת שמפניה, הוא בטח לא חלם על כך שמאות שנים מאוחר יותר שמפיין יהיה אזור היין שבו מיוצרים היינות המבעבעים הנחשקים והמפורסמים ביותר בעולם. השיטה המורכבת והמיוחדת להפקת שמפניה, שלימים זכתה לשם השיטה המסורתית, אמנם מיושמת היום באזורי יין אחרים רבים, אך יינות שמפיין ממשיכים למהוות השראה ליצירה איכותית ואלגנטית.



