ריפאסו מונטו, בלנד מקומי קלאסי ומיוצר בשיטת האמרונה המסורתית בה מייבשים את הענבים לכדי צימוקים. מתקבל יין בשרני ועוצמתי, עם טעמי פירות אדומים ושחורים מודגשים לצד טעמי וניל וקפה מההתיישנות הארוכה. מושלם לליווי ארוחות בשריות ועשירות, עם טעמים אדמתייים כמו חצילים ופטריות.
בצפון-מזרח איטליה, בין אגם גארדה לפאתי העיר ונציה, משתרע אזור היין האיטלקי הפורה ביותר-ונטו. אמרונה הוא ככל הנראה היין המפורסם ביותר שמגיע מאזור ונטו, אך יינות אדומים באיכות טובה יכולים לשאת על תוויתם גם שמות של תתי-אזור כמו ולפוליצ'לה וברדולינו. סואבה, תת-אזור שנשלט בעיקר על-ידי קואופרטיבים, מוקדש ליינות לבנים, קלים ורעננים שמבוססים על זן הגרגנגה המקומי.
· הבלנד של תת-האזור ואלפוליצ'לה מאזור ונטו שבצפון איטליה מורכב בדרך כלל מזני קורווינה, מולינארה ורונדינלה. מבין השלושה, קורווינה נחשב לזן המובחר והאיכותי ביותר של האזור ומופקים ממנו יינות בסגנונות שונים, החל ביינות עסיסיים וקלי-משקל וכלה ביינות אמרונה עשירים ומרוכזים.