חביות עץ
ברוכלדי איילה סינגל מאלט קלאסי לאדי
מותג: ברוכלדי
700ml
/
50%
תיאור
סינגל מאלט סקוטי אן-פיטד (Unpeated - non smoky) ללא ציון גיל (No age) מבית המזקקה המערבית ביותר באיילה - ברוכלדי. מייצג את הסגנון האלגנטי, הקלאסי והלא-מסורתי של המזקקה.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן ברוכלדי
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור איילה
- סוג חבית עץ אלון אמריקאי
סטייל
Regular Price
339 ₪
Special Price
319 ₪
אופי
-
-
פרי עץ
-
שמרים
-
דגנים
יכול לעניין אותך גם
ברוכלאדי - Bruichladdich
מוצרים נוספים מברוכלדי
לכל המוצרים >
"ברוכלאדי היא מזקקה מעט פחות מפורסמת מהאי איילה, לעומת השמות הגדולים כמו לגבולין או ארדבג. הויסקי של ברוכלאדי גם ברובו אינו מעושן בשונה ממרבית הויסקים מהאי. אך כל אלה לא מורידים מאיכותו וייחודו של הויסקי, אלא הופכים את ברוכלדי למזקקה שונה ויוצאת דופן.
המזקקה הוקמה בשנת 1881 במערב האי איילה, והחליפה בעלות פעמים רבות לצד תקופות של חוסר פעילות מדי כמה עשרות שנים. השינוי המשמעותי במזקקה אירע בשנת 2000, אז המזקקה נרכשה ע״י קבוצת משקיעים פרטית בראשות מארק רינייר. המשקיעים חידשו את המזקקה, חזרו לזקק בתהליך מוקפד ואיכותי יותר, ורכשו חביות איכותיות במיוחד ליישון נוסף של מלאי הויסקי המתיישנים במחסנים.
בנוסף פתחו ברוכלדי פס ביקבוק בו כל הויסקי של המזקקה מבוקבק ונארז בסמוך למזקקה, ומספק פרנסה לתושבי האיזור.
מאז הרכישה בוקבקו עשרות סוגי ויסקי שונים של ברוכלדי בגילאים וחביות שונות, והמוצלחים מביניהם, כמו הבלק ארט, הפכו לגירסאות אספנות מבוקשות. בשנת 2011 בוקבקה לראשונה גרסת ברוכלאדי בת 10 שנים, שזוקקה ע״י הבעלים החדשים. איכותו של הויסקי ניכרת, ורבים מצפים לגירסאות בוגרות יותר בשנים הקרובות.
כיום ברוכלדי מייצרים גם ויסקים מעושנים, תחת השמות פורט שארלוט ואוקטומור - הויסקי המעושן ביותר בעולם.
לפני כשנה נרכשה המזקקה ע״י התאגיד רמי-קואנטרו תמורת כ-70 מיליון יורו."
Signatory Vintage Bruichladdich 1990 29 Years
700ml
/
58.8%
Regular Price
2000 ₪
Special Price
1599 ₪
איילה - Islay
מוצרים נוספים מאיילה
לכל המוצרים >
"האי המפורסם איילה נחשב לאיזור ויסקי בפני עצמו, על אף גודלו הצנוע. הסיבה לכך היא האופי המעושן שכל-כך מייחד את מרבית הויסקים המזוקקים על האי. מזקקות הויסקי על האי הן מהוותיקות ביותר בסקוטלנד, ויש להן קהל מעריצים אדוק במיוחד ברחבי העולם.
מקור הטעם המעושן בויסקי הוא באדמת הכבול המשמשת על ידי שרפתה לייבוש השעורה המונבטת. הכבול הוא שאריות של צמחיה שמתה ונקברה באדמה, והחלה בתהליך הפירוק שלה. הכבול מהווה חומר בערה מקומי, שמעלה עשן סמיך וריחני בעת שרפתו. העשן נספג בגרעיני השעורה המתייבשים מעליו, ומהם עובר אל השיכר וממנו בזיקוק גם לויסקי.
הכבול המצוי באי איילה הינו בעל מאפיינים יחודיים, בשל סוגי הצמחיה המקומית והקרבה לים, וטעם העשן שלו שונה משל כבול מלב היבשה. טעם זה מורגש במיוחד בויסקי של לאפרוייג למשל, המתאפיין בטעמי עשן חזקים, יוד, תרופתיות ומליחות."