פרי הדר
ויסקי ביג פיט - בלנדד מאלט
מותג: דאגלס ליינג
700ml
/
46%
תיאור
Big Peat הוא בלנדד מאלט המורכב מסינגל מאלטים שונים מהאי איילה - ארדבג, קול אילה, באומור ומעט פורט אלן נדיר.
הויסקי מעניק את כל מה שמבטיח שמו, איילה מעושן, כבולי ועוצמתי.
ביג פיט מבוקבק על ידי המבקבק העצמאי הבכיר דאגלס ליינג, מתוך מלאי הויסקים המתיישנים העצום של החברה.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן דאגלס ליינג
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור איילה
סטייל
249 ₪
אופי
-
-
פרחים
-
מעושן
-
דגנים

דאגלס ליינג - Douglas Laing
מוצרים נוספים מדאגלס ליינג
לכל המוצרים >
חברת דאגלס ליינג נוסדה בשנת 1948 בעיר גלאזגו בסקוטלנד, כמבקבק עצמאי של ויסקי. מאז ועד היום בני המשפחה, כבר דור שלישי, רוכשים חביות ויסקי מהמזקקות השונות בסקוטלנד, ומיישנים אותן במחסניהם המרשימים עד לזמן הבקבוק. דאגלס ליינג מבקבקים את הויסקי כחביות בודדות או כערבוב, במגוון סדרות שונות כגון פרובננס, אולד מאלט קאסק, ודיירקטורס קאט. כמקובל בקרב מבקבקים עצמאיים, הויסקי מבוקבק ללא סינון בקירור, ללא תוספת צבע, ובחוזק אלכוהולי של 46% ועד לחוזק חבית. סקאליוואג הוא אחד מתוך מגוון הבלנדד מאלט של דאגלס ליינג. הוא מורכב מסינגל מאלטים מאיזור הספייסייד בלבד, ומבוקבק באצוות קטנות.

איילה - Islay
מוצרים נוספים מאיילה
לכל המוצרים >
"האי המפורסם איילה נחשב לאיזור ויסקי בפני עצמו, על אף גודלו הצנוע. הסיבה לכך היא האופי המעושן שכל-כך מייחד את מרבית הויסקים המזוקקים על האי. מזקקות הויסקי על האי הן מהוותיקות ביותר בסקוטלנד, ויש להן קהל מעריצים אדוק במיוחד ברחבי העולם.
מקור הטעם המעושן בויסקי הוא באדמת הכבול המשמשת על ידי שרפתה לייבוש השעורה המונבטת. הכבול הוא שאריות של צמחיה שמתה ונקברה באדמה, והחלה בתהליך הפירוק שלה. הכבול מהווה חומר בערה מקומי, שמעלה עשן סמיך וריחני בעת שרפתו. העשן נספג בגרעיני השעורה המתייבשים מעליו, ומהם עובר אל השיכר וממנו בזיקוק גם לויסקי.
הכבול המצוי באי איילה הינו בעל מאפיינים יחודיים, בשל סוגי הצמחיה המקומית והקרבה לים, וטעם העשן שלו שונה משל כבול מלב היבשה. טעם זה מורגש במיוחד בויסקי של לאפרוייג למשל, המתאפיין בטעמי עשן חזקים, יוד, תרופתיות ומליחות."