סנן לפי
שיפון - Rye
ויסקי שיפון הוא אולי אחיו הקטן של הבורבון, אבל בטעם הוא דווקא גדול יותר. השיפון נותן לויסקי טעם עשיר ומתובל מאוד, פחות מתוק מהבורבון. כדי להיקרא ויסקי שיפון תמהיל הדגנים חייב לכלול לפחות 51% שיפון (היתר בדרך כלל תירס ושעורה), וגם אותו כמו את הבורבון מיישנים בחביות עץ אלון חדשות.
בעבר הרחוק ויסקי השיפון היה הויסקי הפופולרי בארה"ב, במיוחד באיזור מדינות המזרח הצפוניות יותר - מרילנד ופנסילבניה. מרבית הקוקטיילים הקלאסיים המוכרים היום שבבסיסם בורבון תוכננו תחילה על ויסקי שיפון. אך עם כניסתם לתוקף של חוקי היובש בארה"ב, מרבית מזקקות השיפון נסגרו והסגנון כמעט נעלם. מרבית ייצור הויסקי בארה"ב התרכז אז, ובמיוחד עם סיום תקופת היובש, בקנטאקי - שם הבורבון היה דומיננטי.
היום סגנון ויסקי השיפון מתעורר מחדש, גם במזקקות קראפט קטנות וגם כמוצר משני בפורטפוליו של מזקקות הבורבון הגדולות. גם סצנת הקוקטיילים בעולם חוזרת אל ויסקי השיפון, המצליח להתבלט מעל מרכיבי הקוקטייל האחרים.
קרא עוד >>
-
טילינג סינגל גריין בפיניש יין אדום700ml / 46%