וויסקי פרי עשיר ותבלינים
בורבון, הויסקי האמריקאי האיקוני, הוא משקה בעל טעם מובחן ומזוהה במיוחד. בורבון תמיד יזוקק מתערובת דגנים של מעל 51% תירס ויתיישן בחביות עץ אלון חדשות, ובסיס זה מבטיח את טעמו המתקתק עם השפעת החבית הבולטת.
למרות הבסיס המשותף, גיוון בפרמטרים האחרים מביא למרחב של אפשרויות ותתי-סגנונות. בתמהיל הדגנים הנותרים, המורכב לרוב מכמויות שונות של שיפון, חיטה או שעורה, ניתן להעשיר את הבורבון בטעמים שונים. למשל הוספת כמות גדולה של שיפון תקנה לבורבון טעמי תבלינים בולטים, בעוד כמות גדולה של חיטה הופכת את הבורבון למתקתק ועדין יותר. בנוסף נעשה שימוש במגוון זני שמרים שונים לתסיסה היכולים ליצור בבורבון טעמי פירות שונים, ואפילו מיקום החבית במחסן היישון משפיע באופן ניכר על התפתחות הבורבון המתיישן (בשל הבדלי טמפרטורה ואוורור).
-
פור רוזס (ארבע הורדים) - Four Roses700ml / 40%
-
אבן וויליאמס - Evan Williams Single Barrel750ml / 43.3%
-
מיקטר'ס סינגל בארל 10 שנה700ml / 47.5%
-
פור רוזס (Four Roses) - אצווה קטנה700ml / 45%
-
בורבון ג'ים בים שחור750ml / 43%
-
בורבון ג'ים בים סיגנצ׳ר קראפט 12 שנה750ml / 43%
-
בייקר'ס בורבון750ml / 53.5%