חביות עץ
טומינטול 14 שנה
מותג: טומינטול
700ml
/
46%
תיאור
Tomintoul 14 שנה הוא סינגל מאלט עדין וקל לשתיה מאיזור הספייסייד.
הויסקי התיישן בחביות בורבון המשתלבות היטב באופי הקליל של הויסקי ומוסיפות לטעמי הפירות והאגוזים מעט וניל ותבלינים. השילוב יוצר ויסקי עדין, אך מאוזן ובעל מגוון טעמים מעניין.
גירסה זו בוקבקה בחוזק של 46% אלכוהול , לא סינון בקירור וללא תוספת צבע. בשל כך הויסקי בעל טעם בולט ועשיר יותר מגירסת ה-16 שנה, ומומלץ לחובבי ויסקים מאיזור הספייסייד.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן טומינטול
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור ספייסייד
- גיל 14
- סוג חבית בורבן
סטייל
Regular Price
370 ₪
Special Price
299 ₪
אופי
-
-
פרי הדר
-
פרי עץ
-
פרחים
יכול לעניין אותך גם
טומינטול - Tomintoul
מוצרים נוספים מטומינטול
לכל המוצרים >
"מזקקת טומינטול ממוקמת באזור גלן ליווט בהרי סקוטלנד בכפר שנושא את שם המזקקה ""טומינטול"". איכות חומרי הגלם והמים הינם ברמה גבוהה ביותר בשל התנאים האידיאליים השוררים שם, ונוסף לתנאים אלו חברו גם מיומנות ומסורת בייצור הוויסקי לתוצאה של מוצר איכותי ומעודן.
המזקקה הוקמה בשנת 1964, אחת המזקקות הצעירות בסקוטלנד, על ידי שני סוחרי ויסקי שכיוונו את הויסקי בעיקר לתעשיית הבלנדד סקוץ׳. המזקקה החליפה בעלות מספר פעמים, במהלכן 98% מהויסקי שיוצר נמכר לבלנדים. רק בשנת 2000 נמכרה המזקקה לחברת אנגוס דאנדי ששיפרה את תהליך הייצור והחלה לקדם את המותג כסינגל מאלט ׳טומינטול׳ - בתוספת הכינוי 'The Gentle Dram' בשל אופיו העדין והקל של הויסקי.
מזקקות בודדות בלבד באיזור הספייסייד מייצרות ויסקי מעושן, וטומינטול היא אחת מהן. במשך שבועיים בלבד בכל שנה מפסיקים את הזיקוק הרגיל, ומזקקים את הויסקי המעושן המיוחד.
במזקקת טומינטול, השייכת לתאגיד אנגוס דאנדי (המחזיק גם במזקקת גלן קדאם), נשמרות עשרות אלפי חביות ויסקי - לא רק של טומינטול, אלא של כמעט כל מזקקה בסקוטלנד. ממחסנים אלו אנגוס דאנדי מנהלים את עסקי המסחר הסיטונאיים שלהם בויסקי."
ספייסד - Speyside
מוצרים נוספים מספייסייד
לכל המוצרים >
"הויסקים מאיזור הספייסייד מתאפיינים לרוב בפרופיל נגיש וקל יחסית, פירותי ולא מעושן. חלק מהמזקקות הגדולות והמפורסמות ביותר פועלות מאיזור זה, כמו גלנפידיך וגלנליווט.
איזור הספייסייד הוא תת איזור בתוך איזור ההיילנדס, בצידו המזרחי ובסמוך לים הצפוני. איזור הספייסייד קיבל הכרה כאיזור ויסקי נפרד בזכות ריבוי המזקקות הפועלות בו בצפיפות גבוהה - לאורך נהרות הספיי והליבט וסביבתם.
למרות הדמיון הרב הקיים בין הויסקים של מזקקות רבות בספייסייד, ישנם מספר יוצאי דופן מעניינים המזקקים למשל ויסקי מעושן במידה כלשהי. כאשר הלתת מעושן מעל כבול יבשתי מתקבלים טעמי עישון שונים מאשר בכבול מהאיים, בשל הצמחיה השונה שהפכה לכבול באיזור. ניתן לטעום זאת בחלק מהויסקים של בנריאך או בנרומך למשל."