סאקה בורן ג'ינסן ג'ונמאי דאיגינג'ו

720cl / 15.5%

תיאור

Born היא מבשלת סהאקה המובילה בעולם, והוקמה בשנת 1860. בורן מציעה מבחר Junmai Daiginjo איכותיים במיוחד, יבשים וחצי-יבשים, מרמות מחיר נגישות ועד סופר פרימיום לאירועים מיוחדים באמת. מומלצת במיוחד למתחילים ומנוסים היא גירסת ה-Gold, הנמכרת ביותר בארה"ב, בעלת טעמים פירותיים מורכבים ורמז לוניל. קל לשתייה אך מורכב ומרתק! סאקה הוא משקה אלכוהולי יפני המיוצר מאורז. בדומה ליין או בירה, הסאקה מיוצר בתהליך של תסיסה, ללא זיקוק. זהו המשקה המסורתי של יפן, ומוגש לרוב בכד חרס קטן, מחומם קלות או מקורר במגש קרח. מהכד מוזגים מנות קטנות לכוסות חרס עדינות הדומות בגודלן לכוסות אספרסו, ולוגמים באיטיות עם האוכל או אחריו. ג'ונמאי (Junmai) - סאקה טהור, ללא תוספת אלכוהול, סוכר או עמילנים שאינם חלק מתהליך התסיסה. לרוב ה-30% החיצוניים של כל גרגיר שויפו ואינם מותססים, ואחוז השיוף תמיד מצויין על התווית. התוצאה היא סאקה בעל גוף מלא וטעם עשיר, אך ניחוח עדין ולא בולט. גינג'ו (Ginjo) - סאקה לו הוסף אלכוהול, ו-40% החיצוניים מכל גרגיר שויפו. אם לא הוסף אלכוהול, הסאקה יקרא Junmai Ginjo. אחוז השיוף הגבוה יותר, כמו גם הוספת מעט אלכוהול ניטרלי, מחזקים את הניחוח ומעשירים אותו, והופכים את המרקם לרך ועדין יותר. תסיסה איטית ובטמפרטורה נמוכה, עם שמרים ייחודיים, יוצרים סאקה ריחני ומורכב. דאיגינג'ו (Daiginjo) - כמו הגינג'ו, אלא ש-50% ומעלה מכל גרגיר שויפו. סגנון זה, בין אם הוסף אלכוהול או לא, נחשב לפסגת הסאקה. התסיסה ארוכה במיוחד ויכולה להימשך אף מספר שנים, והתוצאה היא סאקה בעל ניחוח עשיר להפליא וטעם ייחודי המשתנה מיצרן ליצרן בהתאם לזן האורז, השמרים, המים, סביבת התסיסה ופרטים רבים נוספים הקשורים בתהליך התסיסה.
קרא עוד >

פרטים נוספים

  • תכולה (מ"ל) 720
  • מדינה יפן
720 ₪
  • איסוף מהסניפים: ללא עלות נוספת
  • משלוחים מצפון ועד דרום (קו החוף): ₪ 35
  • משלוח חינם בקניה מעל ₪ 500