אזור יין שממוקם בעקב של המגף האיטלקי. במשך שנים רבות יוצרו בפוליה יינות גנריים ולא מעניינים במיוחד, אך בשנים האחרונות קיימת תנועה לעבר יינות איכות כשבמוקד נמצאים יינות אדומים מזני פרימיטבו (זינפנדל) ונגרואמארו שמגיבים היטב אקלים החם ששורר באזור.
זן אדום שמפיק יינות אינטנסיביים, עשירים בטעם ועוצמתיים שמסוגלים להגיע לשיעורי אלכוהול גבוהים במיוחד. באיטליה, שם מוכר הזן בשם פרימיטיבו, ניתן למצוא אותו בעיקר ביינות של מחוז פוליה, בעוד הזינפנדל נפוץ בקליפורניה שבארצות הברית בתור יין זני או כרכיב בבלנד.