גלנליווט סינגל קאסק 16 שנה
תיאור
מהדורה מיוחדת במינה של גלנליווט, בוקבק מחבית בודדה ממוספרת 120960 בחוזק חבית של 58.6 אחוז ובגיל 16 שנה.
גלנליווט ידועים בקרב כלל חובבי הוויסקי אך רק בגלל סדרות הבסיס שלהם, בקבוק זה מציג יכולות נוספות ומעניינות בקרב מזקקת גלנליווט
בבקבוק זה הם מביאים וויסקי בן 16 שנה בחוזק חבית מחבית בודדה, כך שמספר הבקבוקים בעולם מוגבל מאוד.
ב-1823 הועבר לראשונה חוק המוריד את רמת המיסוי הגבוהה על ייצור וויסקי. מטרת החוק הייתה לעודד את מזקקי הוויסקי הלא חוקיים לפנות ולקבל רישיון זיקוק. מי שקידם את החוק היה Duke of Gordon , שבבעלותו היו אדמות בצפון מזרח סקוטלנד. אחד מן האזורים שהיו בבעלותו היה גלנליווט. בתמיכתו ובעידודו ייסד ג'ורג סמית, שהתגורר בגלנליווט, את מזקקתו החוקית הראשונה, והיה הראשון לעשות כך בצפון סקוטלנד. לפני כן, עסק גם הוא ביחד עם עוד רבים, ביצור ובהברחת וויסקי. סמית היה בין הראשונים להבין ולראות את הנולד וכי תופעת הייצור הבלתי חוקי תלך ותעלם. חבריו שהמשיכו בייצור הלא חוקי ובהברחות כינו אותו בוגד ואיימו לשרוף את מזקקתו יחד עמו. גלנליווט זכה להצלחה ובעקבותיו הוקמו 18 מזקקות נוספות באזור, שכולם התהדרו בשם גלנליווט. ב-1880 תבע בנו של המייסד את כל שאר המזקקות ומאז קיים רק דה גלנליווט אחד. תהליך הייצור: עד היום מיוצר הוויסקי באותה שיטה. השעורה מיובשת בזהירות מעל כבול בוער, לאחר מכן עוברת תסיסה איטית ביחד עם מים טהורים, משם לזיקוק דודי כפול ולבסוף ליישון איטי וארוך בחביות עץ אלון. עובדות חשובות: מסופר כי כאשר הגיע הנסיך יורש העצר, שלימים יהפוך לקינג ג'ורג' השלישי, לראשונה לסקוטלנד בשנת 1820, אחד הדברים הראשונים שהוא ביקש היה הספקה של מאלט וויסקי גלנליווט. כל זה, עוד לפני שכלל העניק רישיון למזקקה. אזור גלנליווט נחשב לאזור המשובח ביותר לייצור מאלט וויסקי בכל ה-Speyside (צפון מזרח סקוטלנד) וזאת כנראה, בגלל איכותם של השעורה הגדלה באזור והמים שהם תערובת של מים כבדים ומים רכים. הגלנליווט נחשב לאחד המאלטים המשובחים שעל פיו נמדדים מאלטים אחרים. שייך לקונצרן המשקאות פרנו ריקארד, והינו בין היצרנים המובילים בקטגוריה כיום.
פרטים נוספים
- יצרן גלנליווט
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור ספייסייד
- גיל 16
- סוג חבית שרי
סטייל
אופי
-
וניל
, טבק, שוקולד מריר, חביות עץ -
אוכמניות
, דומדמניות שחורות, פירות שחורים -
אדמתיאדמתי/מינרלי
-
תפוח עץפרי עץ
-
טוסט
, מאלט, שמרים -
לתתדגנים