וויסקי אמריקאי
סנן לפי
קטגוריה
Less
סוג וויסקי
מחיר המוצר

וויסקי אמריקאי

עולם הויסקי האמריקאי ידוע בעיקר בבורבון, אותו ויסקי מחוספס ומתקתק המזוקק בעיקר מתירס. אך למעשה זהו רק סגנון אחד בתעשייה מגוונת ומרתקת, מסורתית וחדשנית באותו זמן. סגנון ויסקי נוסף על הבורבון המסורתי, ואף קדום לו, הוא ויסקי השיפון - זן דגנים עשיר המפיק ויסקי מתובל וייחודי בטעמו.

בניגוד לסינגל מאלט הסקוטי, המיוצר מלתת שעורה בלבד, בויסקי האמריקאי מקובל לעבוד עם תמהיל דגנים מתוכנן ומכוון היטב, המתאים לפרופיל הויסקי שרוצים לייצר. לרוב יהיה דגן מרכזי אחד (מעל 50%), למשל תירס בבורבון, וסוגי דגנים נוספים: אחוז מסויים של שיפון הוא מקובל, לפעמים חיטה, וכן אחוז קטן של לתת שעורה (ממנו מתקבל אנזים הייחודי לשעורה העוזר לפרק את העמילן בגרעין הדגן לסוכר זמין לתסיסה).

כמו כן מיוצרים בארה"ב גם ויסקי מתירס בלבד, וכן סינגל מאלט אמריקאי שהוא לעיתים חדשני ושובר מוסכמות ביחס למקבילו הסקוטי - עם נסיונות יישון בחביות שאינן מעץ אלון, כמו דובדבן או תפוח, או עישון מעל עשן שאינו מפחם או כבול, כדי לקבל טעמים שונים שאינם אפשריים במחוזות הסינגל מאלט הותיקים ודומיהם.

קרא עוד >>
הצג כ- גריד תצוגה רשימה
דף
הצג כ- גריד תצוגה רשימה
דף