חביות עץ
באומור טמפסט 10 שנים
מותג: באומור
700ml
/
56%
תיאור
Bowmore Tempest הוא סינגל מאלט סקוטי מיוחד ומשובח המגיע מהאי המפורסם איילה. כצפוי מוויסקים מהאי הוא מעושן, ימי ומלוח, ומעט לימוני.
גירסה זו, בת 10 שנים, היא בחוזק חבית של 56%, ללא דילול וללא סינון בקירור - ובכך הויסקי הופך לחוויה עוצמתית במיוחד. מרגע שיצאה לשוק גירסה זו היא זכתה להצלחה ונמכרת במהירות. לדעתנו זהו אחד הויסקים הטובים והמשתלמים מאיילה, ומומלץ לחובבי סינגל מאלט מושבעים.
באומור טמפסט מיוצר באצוות קטנות, וכל אחת שונה מעט מהאחרות. זו אצווה מס' 2.
קרא עוד >
פרטים נוספים
- יצרן באומור
- תכולה (מ"ל) 700
- מדינה סקוטלנד
- אזור איילה
- גיל 10
- סוג חבית בורבן
סטייל
Regular Price
489 ₪
Special Price
339 ₪
אופי
-
-
פרי הדר
-
פרי טרופי
-
מעושן
יכול לעניין אותך גם
באומור - Bowmore
מוצרים נוספים מבאומור
לכל המוצרים >
"מזקקת באומור הוקמה בשנת 1779 לחופו המערבי של האי איילה, והייתה מזקקת הויסקי הראשונה שקיבלה רישיון באי. למעשה, באומור היא מהמזקקות הראשונות שהוקמו בסקוטלנד כולה. מאז ומעולם מנהלי המזקקה בלטו במודעות השיווקית של המזקקה, כאשר כבר בשנת 1963 הוקם מרכז המבקרים במזקקה, וכבר אז נמכר הויסקי של באומור כסינגל מאלט על אף השוק הקטן (בו פעלו בעיקר גלנפידיך ומקאלן).
במהלך שנות השמונים, השוממות לתעשיית הסינגל מאלטים, באומור התנסו עם מיכלי תסיסה מפלדת אל-חלד והפסיקו עם הליתות במזקקה. התוצאה היתה נוכחות פרחונית חזקה, כמו בושם, שלא התחבבה על הצרכנים. לכן בתחילת שנות התשעים החליטו שהדרך הישנה עדיפה והחזירו את מיכלי העץ ואת הליתות במזקקה. באומור היא אחת משש מזקקות בסקוטלנד ששומרות על מסורת הליתות במזקקה, וכיום כשליש מהלתת שבשימוש מיוצר במזקקה תוך שליטה מלאה על איכות הלתת ומידת העישון שלו. בנוסף, כל הויסקי של באומור מיושן על האי בקרבת המזקקה בחביות ברבן ושרי.
כיום מזקקת באומור נמצאת בבעלות תאגיד הענק 'סאנטורי' היפני, המחזיק גם במזקקות גלן גירי (Glen Garioch) ואוכנטושן (Auchentoshan) הסקוטיות וכמובן מזקקת יאמזאקי (Yamazaki) ביפן. באומור נחשב לאחד מהסינגל מאלט הידועים והמשובחים בעולם, וזכה בתחרויות טעימה רבות ברחבי העולם"
איילה - Islay
מוצרים נוספים מאיילה
לכל המוצרים >
"האי המפורסם איילה נחשב לאיזור ויסקי בפני עצמו, על אף גודלו הצנוע. הסיבה לכך היא האופי המעושן שכל-כך מייחד את מרבית הויסקים המזוקקים על האי. מזקקות הויסקי על האי הן מהוותיקות ביותר בסקוטלנד, ויש להן קהל מעריצים אדוק במיוחד ברחבי העולם.
מקור הטעם המעושן בויסקי הוא באדמת הכבול המשמשת על ידי שרפתה לייבוש השעורה המונבטת. הכבול הוא שאריות של צמחיה שמתה ונקברה באדמה, והחלה בתהליך הפירוק שלה. הכבול מהווה חומר בערה מקומי, שמעלה עשן סמיך וריחני בעת שרפתו. העשן נספג בגרעיני השעורה המתייבשים מעליו, ומהם עובר אל השיכר וממנו בזיקוק גם לויסקי.
הכבול המצוי באי איילה הינו בעל מאפיינים יחודיים, בשל סוגי הצמחיה המקומית והקרבה לים, וטעם העשן שלו שונה משל כבול מלב היבשה. טעם זה מורגש במיוחד בויסקי של לאפרוייג למשל, המתאפיין בטעמי עשן חזקים, יוד, תרופתיות ומליחות."